Stomatolog o Lacalut Aktiv pasti

O Lacalut Aktiv-u

Lacalut Aktiv je najpoznatija  Lacalut medicinska pasta za zube i sastoji se iz medicinske paste za zube i tečnosti za ispiranje usta.

Šta je to što daje efikasnost Lacalut Aktiv pasti u prevenciji i borbi protiv najučestalijih oboljenja usne duplje, parodontopatije i karijesa? Šta je to što ovoj pasti daje epitet MEDICINSKE paste za zube i po čemu se ona razlikuje od uobičajenih komercijalnih pasti za zube?

Odgovor na oba pitanja „leži“ u aktivnim sastojcima Lacalut Aktiv medicinske paste za zube, i njihovim efektima.

Pre svega, tu je Aluminium Lactat (iz čijeg imena je i nastao naziv Lacalut) koji ima snažno adstrigentno dejstvo (površinski zateže tkivo na mestu delovanja, što je bitno u redukciji dubine i širine parodontalnih džepova koji su deo kliničke slike parodontopatije). Pored adstrigentnog dejstva, aluminium lactat ima i snažan hemostatski efekat (zaustavlja krvarenje, što je takodje jako bitno jer je krvarenje osnovni znak kliničke slike parodontopatije).

Tu je zatim, Chlorhexidine digluconate u koncentraciji 0.2.

Chlorhexidine digluconate (na srpskom hlorheksidin diglukonat) je oralni antiseptik, odavno poznat i priznat, a bitan u sastavu jedne ovakve paste kao što je Lacalut Aktiv da bi otklonio uzročnike nastanka parodontopatije i karijesa (bakterije).

Jedna ozbiljna medicinska pasta za zube ne bi mogla da se zamisli bez fluora u svom sastavu, pa tako Lacalut Aktiv sadrži Aluminium Fluorid sa svojim poznatim antikarijesnim delovanjem.

Za kraj, tu su Alantoin i Bisabolol, aktivni sastojci biljaka gavez i kamilica, koji deluju antinflamatorno.

U Lacalut Aktiv-u  svi su sastojci podjednako važni,svaki ima svoju namenu, i samo zajedničko delovanje baš i isključivo ovih sastojaka daje efikasnost u prevenciji i zaustavljanju parodontopatije i karijesa, a naravno i daje pravo da Lacalut Aktiv nazivamo MEDICINSKOM pastom za zube, što ona zapravo i jeste.

Ono što je novina, je da postoji i Lacalut Aktiv Herbal pasta, medicinska pasta za zube koja u svojoj osnovi ima sve kvalitete Lacalut Aktiv paste, a pridodato joj je i najbolje iz prirode, sledeće biljke sa svojim blagotvornim dejstvom:

Eucaliptus – antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo.

Zvezda anisa – umirujući efekat na desni.

Nana – osvežavajuće dejstvo.

Mirta – antiinflamatorni efekat

Sage – antiseptik, regenerativni i antiinflamatorno efekat

Fennel – antiinflamatorni efekat.

Kamilica – antiseptik, antiinflamatorno delovanje  i ubrzava zarastanje